Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Two-Bedroom Residence Showcasing an Asymmetrical Geometry: East Van House

Two-Bedroom Residence Showcasing an Asymmetrical Geometry: East Van House

East Van House is a contemporary home envisioned by Splyce Design and located in Vancouver, Canada. The two-bedroom residence displays "a dominant asymmetrical geometry to comply with the prescriptive zoning requirements for the area, while also providing space for the tall, main stair volume that rises 26 feet from floor to the peak of the ceiling." The white walls, parquet flooring and wooden furniture elements set the tone for a minimalist, clean interior design scheme. Large windows allow for an interesting contrast of shade and light during the day, which adds an overall dynamic effect.

The architects further explained that the project is tailored to suit the needs of a single professional, despite its generous size and layout: "The main floor is bisected from east to west with a continuous line of steps and fireplace, separating the kitchen and dining from the living area. To the…

Contemporary Residence With an Unexpected Tough Silhouette in Ingarö, Sweden

Contemporary Residence With an Unexpected Tough Silhouette in Ingarö, Sweden

Located on the island of Ingarö, Sweden, this contemporary residence designed by Gabriel Minguez is a surprising silhouette in an unspoiled natural landscape. The residence is inspired by Japanese design and features a fastidious garden providing a good transition to the archipelago-specific vegetation surrounding the property. While the water-facing facade is open due to extensive use of glass, the opposite side is less permeable. Clad in spruce paneling with an iron-based color scheme, the exterior is low maintenance and ensures a good level of privacy.
The main door leads to an entrance hall that further opens onto the kitchen, dining and lounge area. In a separate section on the lower floor there are three bedrooms and a large bathroom with shower and sauna. The open-plan social zone is probably the most spectacular, with its minimalist color palette, concrete flooring and unexpected decorati…

House Redesign Abundant in Soft Walnut Hues: "Two-Levels" Project in Ukraine

House Redesign Abundant in Soft Walnut Hues: "Two-Levels" Project in Ukraine




Sergey Gotvyansky from NOTT Design Studio completed the "Two-Levels" project, a redesign of a family residence in Dnepropetrovsk, Ukraine. The result is an elegant home with a color spectrum based "on the balance of rough surfaces of concrete-like plaster and warm textures of American walnut, plus white background and black embedding details". The new layout was planned around a long hall acting as the core of the home. This key area connects an attached living room to the right with a kitchen and dining zone to the left.

The second floor is described as a completely private area accommodating the master bedroom with the dressing room and the bathroom, children's and guest rooms. Here are further details, as provided by the project developers: "Selection of pieces of furniture has been made according customer's desire to have quality made-in-Ukraine furniture and us…